Topp 15 barer


Det finns en uppsjö av barer i Berlins kärna, aldrig sett en stad med fler barer. Jag har väldigt sällan hamnat på en dålig bar i Berlin men bara om man håller sig borta från turistfällorna. Nedan listar jag mina favoritbarer i staden. Min lista är baserad på faktorerna pris, område, inredning och stämning. Njut!

OBS! Listan är inte en ranking, utan indelad efter stadsdel.


Fitcher’s Vogel

En bar som har en cool vibe. Inredningen är häftig, lite mörkt men det är mycket folk på helgerna. Finns även ett foosballbord om man vill spela med andra i baren. Schyssta priser, något rökfylld och trångt vid baren men fortfarande bra!

Adress: Warschauer Str. 26, 10243 Friedrichshain
Tid: På vardagarna är det relativt lugnt och helgerna kan vara packade redan från kl 20/21.

Radio label bar

Är en bar inspirerad av unicorns, ägaren älskar nämligen dem. Det brukar vara fullt av kvarterets invånare på helgen, så det är perfekt om du vill träffa locals. Oftast har de en DJ (inget fancy dock) som spelar bra musik om man vill njuta av det. Priserna är bra, men det kan bli rätt rökigt!

Adress: Frankfurter Allee 23, 10247 Friedrichshain

Szimpla Berlin

En bar man hämtat från Budapest, men skiljer sig ganska mycket från orginalet då baren är inomhus och med väldigt enkel inredning. Perfekt om man vill ha en relativt lungt i området kring Boxhagener platz. Passar bra som en del av en barhoppingkväll. Jag gillar denna eftersom det är många från närområdet här, har en lugn stämning och trevlig personal. Positivt att det finns ett separat rökfritt rum!

Adress: Gärtnerstraße 15, 10245 Friedrichshain
Trivia: Nära till spårvagnen som går till Sisyphos om man ska dit!

Tante Emma

Ligger mitt i smeten och är en av få rökfria barer (har ett separat rum för rökare) i Kreuzberg. Schysst inredning, bra musik och gott om plats att hänga. Lite svårare att träffa andra eftersom det är många runda bord men är ändå en bra start på kvällen. Denna är särskilt bra på helgerna!

Adress: Köpenicker Str. 1, 10997 Kreuzberg
Trivia: Ligger 1 minut från Burgermeister

Madame Claude

En uppochnervänd bar inklusive en lokal för konserter. De har satt upp inredningen på väggarna och taket genom att vända upp och ner på många stolar, bord och annat.
Finns två foosballbord och det är kul stämning här! Enkelt att träffa coolt folk att fortsätta kvällen med! Ibland behöver man betala inträdesavgift när de har konserter och dylikt, men den är väldigt låg. Observera att detta är en relativt rökfylld bar.

Adress: Lübbener Str. 19, 10997 Kreuzberg

Foto: @valentina.cipriani

Mano Café

En trädgårdsinredd bar plus några sängar typ, kul va?! Baren är uppdelad i ett rökfritt och rökfyllt rum. På ena sidan är det inrett som en trädgård, vilket jag tycker är kul eftersom det känns som att du är på trädgården och bara chillar. Mycket vintagemöbler som och coola fotografier på väggar som ger en bra stämning. Vid entrén finns en upphöjd säng som man kan klättar upp och sitta på, om man känner för att hänga där. Bra stämning alla dagar i veckan och lockar lite yngre klientel på vardagarna, typ upp till 25.

Adress: Skalitzer Str. 46A, 10997 Kreuzberg

Vögelchen Café Bar

En fågelinspirerad bar som har ett jättelitet rum för dans i bottenplanet. Denna bar är fullt inredd med fågelburar och allt som har med fåglar att göra. Det är en minst sagt udda inredning, vilket gör det roligare! Det är trångt och riktigt schysst stämning. Det brukar vara rätt fullt på helgerna men har relativt mycket folk på vardagarna också!

Adress: Eisenbahnstraße 6, 10997 Kreuzberg

Würgeengel, Trödler Café Bar & Ottorink weinbar

Dessa 3 ligger bredvid varandra och är till för lugnare kvällar. Schysst inredning, bra och lugn stämning och hit hittar bara lokala invånare (om ens dem eftersom de ligger på en ”undangömd” gata i Kreuzberg). Jag råkade bara hittade de av misstag, men älskar dessa 3 barer, särskilt när jag är ute efter en lugn kväll och bara vill hänga med mina polare. Passar även bra för en dejt!

Adress: Dresdener Str. 122, 10999 Kreuzberg
Trivia: 3 barer som inga turister kommer vara på

August Fengler

Ännu ett ställe med många lokala invånare. Det är ganska chill på vardagarna men på helgerna är det mer fart. Det är enkelt inrett och här kan man träffa folk om man så önskar eftersom det brukar bli lite trångt på helgerna. Ibland öppnar de ett litet dansgolv för den som känner för att dansa.

Adress: Lychener Str. 11, 10437 Prenzlauer Berg
Trivia: Uppges vara en bra bar för dig som är singel.

Zu mir oder zu dir

Har länge varit en populär bar att gå till på helgerna, passar även bra under vardagar om än att det är lite mindre fart. Många röda lampor så det är rött över hela stället, romantiskt! Inredningen ger en känsla om att vara tillbaka till 70-talet. Det är soft att ta en drink under en barkväll, särskilt då de brukar ha en live DJs på plats som spelar lite allt möjligt. Det är enkelt att träffa andra om man vill då det brukar vara rätt packat.

Adress: Lychener Str. 15, 10437 Prenzlauer Berg
Trivia: Namnet översätts till ”Till mitt eller ditt ställe”

Wohnzimmerbar

Är schysst och väldigt populärt bland lokala invånare. På helgerna är det nästan helt fullt. En bra plats för större grupper då det är stora ytor om man är i tid. Fungerar perfekt som start på kvällen inför en bar-hopping kväll. Inredningen är old-school, vintage och högt i tak, och skapar trots det en väldigt mysig stämning. Det finns ett separat rum för rökare, vilket är soft för många icke-rökare.

Adress: Lettestraße 6, 10437 Prenzlauer Berg
Tid: Det blir snabbt fullt på helgerna, så det var ute i god tid eller vänta in ett bord vid baren

Sorsi e Morsi

Är en liten italiensk vinbar som är mycket populärt alla dagar i veckan. Mycket goda viner och det finns antipasta att köpa till. Det är en ganska liten bar, så man kan behöva vänta på ett bord men personalen är väldigt trevliga och sociala. Här kan man även enkelt träffa människor från hela världen då detta ställe samlar många vinälskare. Inredningen är enkel, och stämningen mysig och lugn.

Adress: Marienburger Str. 10, 10405 Prenzlauer Berg

Trude Ruth und Goldammer

Är en områdesbar med pingisbord, foosballbord och väldigt billiga drycker. Denna är omåttlig populär på helgerna, och det är alltid fullt men man får plats på nått sätt ändå! En enkel bar för den som bara vill dricka, prata och ha roligt, särskilt perfekt om man vill träffa andra. Helt klart ett av de bästa i Neukölln!

Adress: Flughafenstraße 38, 12053 Neukölln

Vin Aqua Vin

Är en liten och lugn vinbar på en känd bargata i området. Hit kommer man om man inte har något emot att betala lite mer för bättre viner. Finns två delar av baren, varav ena är en matsal. Det är fina träbord som man sitter vid och det är en avslappnad och lugn stämning här. Personalen är kunniga och du får kvalité för pengarna.

Adress: Weserstraße 204, 12047 Neukölln


Jag slänger även in 2 craftbeer barer som erbjuder ett stort utbud av ölsorter för den som vill testa:

Hops & Barley, Friedrichshain
Är ett föredetta slakteri omgjort till ett schysst mikrobryggeri av lokala ölsorter. Det är väldigt populärt på helgarna och kan bli varmt i lokalen när det är fullt, särskilt eftersom det inte är bra ventilation, så bege er dit i god tid för att få en bra plats att sitta på. Schysst personal, bra priser samt nära till restauranger i området!

Hopfenreich, Kreuzberg
Är orginalet, den första craftbeer baren i Berlin och erbjuder över 20 ölsorter i form av fatöl. Inredningen är kul, borden är hämtade direkt verkstaden (som i träslöjden). Detta är dock en liten bar, så man kan eventuellt behöva stå om det är fullt. Finns även sittplatser utomhus fram till ca 22:00. Soft stämningen i hela området, enkelt att hoppa vidare till andra barer.

Trivia: Såg NBA-spelaren Kevin Durant på denna bar när han va i Berlin 2015!