5 bästa hamburgare


Alla tycker olika, och det är omöjligt att pricka helt rätt när det gäller hamburgare. Alla gillar dessutom egna varianter. Jag brukar nästan alltid köra cheeseburgare, eller en liten variant med en cheese som bas. Det är vad min lista är baserad på!

Bästa hamburgare i Berlin – September 2019

Nedan listar jag mina fem bästa hamburgare:

  • Burgeramt – mest prisvärda
  • Lily Burger
  • Berlin Burger International
  • Burgermeister
  • Tommi’s Burger Joint – bästa hamburgaren

Burgeramt

En av de mest prisvärda hamburgaren sett till smak och pris. Finns en restaurang och en expressversion bredvid varandra. Inredningen är schysst och visar bland annat streetart från staden.

Hamburgaren är väldigt god eftersom jag gillar både köttet och brödet. Ligger i hjärtat av Friedrichshain vid parken Boxhagener platz, som är trevligt att sitta och äta i om man önskar.

Pris: 8-10€
Stadsdel: Friedrichshain

Lily Burger

De erbjuder väldigt stora och goda hamburgare till ett dyrare pris. Det är maffiga burgare, de själva uppger att deras burgare är världens högsta.

Biffen är riktigt stor och alldeles utmärkt! Det är ett trevligt hak som ligger nära en stor park. Riktigt cool inredning! En riktigt bra hamburgare.

Pris: 10-15€
Stadsdel: Prenzlauer Berg

Trivia: Låg tidigare i Neukölln

Berlin Burger International

Har stora hamburgare, lite för mycket sallad men helheten är ändå bra (jag brukar ta bort lite av salladen). Ganska höga hamburgare, så det är en utmaning att äta haha! Biffen är god och de har olika varianter av sina hamburgare.

Väldigt litet ställe och inte mycket sittplatser så många kör takeaway. Helt klart en stark utmanare om att bli den bästa hamburgaren!

Pris: 7-8€
Stadsdel: Neukölln

Burgermeister

Förmodligen en av de mest prisvärda hamburgarna och anses vara den bästa hamburgaren av väldigt många. En liten mindre hamburgare, riktigt god ost, goda biffar och bröd. Det går defintivt att äta två om man är hungrig. Missa inte deras chilly cheese fries….himmelsk med majonäs!

Ni kan även spana in en mer ordentlig recension av den ökända svenska matgurun Per på BerlinFoodStories.

Pris: från 5€
Stadsdel: Kreuzberg
Trivia: Det finns numera två hak varav en som turister inte känner till än. Ta er till Kottbusser Tor om kön i Schlesisches tor är oändligt lång. Båda är lika bra!

Tommi’s Burger Joint

Detta är en isländsk kedja som det numera finns tre av i Berlin. Denna är något dyr för storleken om än att hamburgaren är väldigt god. Tycker därför inte att det är lika prisvärt. Däremot skulle jag nästan säga att deras är den bästa hamburgaren, precis alla delar är riktigt bra!

Det kan bli rätt långa köer i Mitte/Prenzlauer Berg på helgerna. Personalen är trevliga i Friedrichshain men gå hellre till Burgeramt om du vill ha den mer prisvärda burgaren. Numera finns en tredje Joint i västberlin också!

Pris: 12-15€
Stadsdel: Mitte/Prenzlauer Berg, Friedrichshain och Kudamm


Slutsats

Det är förstås jättesvårt att peka ut den bästa hamburgaren i staden eftersom de alla är riktigt riktigt bra. Däremot kan jag säga att sett till pris och värde så är Burgeramt defintivt min favorit och Tommi’s Burger Joint den bästa hamburgaren..typ!

När ni känner att ni är klara med att utforska gourmetburgarna i Berlin, finns det väldigt mycket mer att utforska i staden. Spana gärna in några av mina 15 favoritbarer eller mina 8 aktiviteter som är dolda pärlor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s