5 bästa hamburgare


Alla tycker olika, och det är omöjligt att pricka helt rätt när det gäller hamburgare. Alla gillar dessutom egna varianter. Jag brukar nästan alltid köra Cheeseburgare, eller en liten variant med en cheese som bas. Det är vad min lista är baserad på!

Burgeramt

En av de mer prisvärda hamburgarna sett till smak och pris. Finns en restaurang och en expressversion bredvid varandra. Inredningen är schysst och visar bland annat streetart från staden. Hamburgaren är god eftersom jag gillar både köttet och brödet. Ligger i hjärtat av Friedrichshain vid parken Boxhagener platz, som är nice att sitta och äta i om man så önskar. Förmodligen den bästa burgarrestaurangen!

Pris: 8-10€
Stadsdel: Friedrichshain

Lily Burger

De erbjuder väldigt stora och goda hamburgare till ett dyrare pris. Det är maffiga burgare, de själva uppger att deras burgare är världens högsta. Biffen är riktigt stor och alldeles utmärkt! Det är ett litet hak, så inte många platser. Riktigt cool inredning!

Pris: 10-15€
Stadsdel: Prenzlauer Berg

Trivia: Låg tidigare i Neukölln

Berlin Burger International

Har stora hamburgare, lite för mycket sallad men helheten är ändå bra (jag brukar ta bort lite av salladen). Ganska höga hamburgare, så det är en utmaning att äta haha! Biffen är god, och de har olika varianter av sina burgare. Väldigt litet ställe och inte mycket sittplatser så många kör takeaway.

Pris: 7-8€
Stadsdel: Neukölln

Burgermeister

Förmodligen en av de mest prisvärda hamburgarna och anses vara den bästa av många.
Lite mindre hamburgare, riktigt god ost, goda biffar och bröd. Det går defintivt att äta två om man är hungrig. Missa inte deras chilly cheese fries….himmelsk med majonäs!

Pris: Cheeseburgare ca 5€
Stadsdel: Kreuzberg
Trivia: Det finns numera två hak varav en som turister inte känner till än. Ta er till Kottbusser Tor om kön i Schlesi är oändligt lång. Båda är lika bra!

Tommi’s Burger Joint

Detta är en isländsk kedja som det numera finns två av i Berlin. Denna är något dyr för storleken om än att hamburgarna är väldigt goda. Tycker därför inte att det är lika prisvärt. Däremot skulle man kunna nästan kalla deras den bästa! Alla delar av hamburgaren är riktigt bra!

Det kan bli rätt långa köer i Mitte/Prenzlauer Berg på helgerna. Personalen är trevliga i Friedrichshain men gå hellre till Burgeramt om du vill ha den bättre burgaren.

Pris: 12-15€
Stadsdel: Mitte/Prenzlauer Berg och Friedrichshain

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s