Hotell i Berlin för två – bästa urvalet under 1000 kronor

I takt med att staden blivit ett trendigt resemål har det inte bara lockat nya restauranger och turister utan även väldigt många hotellkedjor. Enligt Booking finns det idag nästan 400 hotell i Berlin varav ca 150 hotell i de centrala delarna. Vilket är det bästa hotellet? Läs vidare för att välja rätt!


11 hotell i Berlin – Oktober 2019

Sanningen är att de flesta tråkigt nog öppnat i princip mitt bland alla turiststråk, där maten inte är bra och det inte vistas boende på kvällarna. Därför har jag tagit fram 11 hotell som ligger närmare de trendiga och pulserande områdena som dessutom kostar under 1000 kr per natt för två personer:

Innehållsförteckning

 • Summering
 • Hotel & Apartments Zarenhof Berlin Friedrichshain
 • Hotel 26
 • Best Western Hotel City Ost
 • Erlanger Hof
 • Mercure Hotel Berlin Tempelhof
 • Royal Leonardo Berlin
 • Victor’s Residenz-Hotel Berlin
 • ibis Hotel Berlin Mitte
 • Hotel & Apartments Zarenhof Berlin Prenzlauer Berg
 • Meininger City Hotel Senefelder Platz
 • Meininger Berlin Mitte

Summering

Vilket hotell i Berlin är bäst? Det hotell som passar dig bäst kommer att bero på din budget, vilka aktiviteter ni planerar, hur många dagar ni stannar och vad ni gillar att göra när ni reser. Läs igenom min lista om ni behöver inspiration över dolda pärlor att göra i Berlin.

För dig som vill undvika turister, och istället äta med lokalinvånarna föreslår jag framförallt: Hotel & Apartments Zarenhof Berlin Prenzlauer Berg, Hotel 26, Hotel & Apartments Zarenhof Berlin Friedrichshain eller Mecure Hotel Berlin Tempelhof. Jag anser att deras lägen är överlägsna de andra och erbjuder er möjligheten att uppleva det riktiga Berlin.

Vill man däremot placera sig någonstans mellan turisterattraktioner och lokalinvånarna så är Meininger City Hotel Senefelder Platz ett bra val. Det är gångavstånd till populära områden i Prenzlauer berg och nära till tunnelbanan för att enkelt beta av en del turistattraktioner eller besöka Kreuzberg för en dag där.

En inblick i det mycket populära Kreuzberg.

Om man avser att festa i Berlin är Friedrichshain ett bra alternativ eftersom flera av de stora klubbarna (hos ResidentAdvisor hittar ni en lista över alla fester i staden) ligger i den stadsdelen. Särskilt bra blir Hotel 26 eller Hotel & Apartments Zarenhof Berlin Friedrichshain.

Hotel & Apartments Zarenhof Berlin Friedrichshain

Hotellet huserar i en över 100 år gammal byggnad och ligger i ett perfekt läge i det mest pulserande området i Friedrichshain som ligger ca 0,5-1 timme från respektive flygplats. Läget är endast ett stenkast från stadelens bästa barer, restauranger och kaféer.

Med en kort promenad kommer man till den stora och pulserande gatan Simon Dach Strasse som har många restauranger, kaféer och barer. Tråkigt nog är flera av dessa turistfällor. Vill man undvika dem kan man promenera ytterliggare några minuter och komma till Boxhagener platz, som är mycket bättre. Där finns bland annat en loppis på helgerna, läs mer om den här.

Det erbjuds gratis WiFi som dessutom har bra betyg över hela hotellet. Flera gäster kommenterar att det erbjuds bra, stora och bekväma sängar. Dessutom finns säkerhetskåp för den som vill låsa in värdesaker. Viktigt att påpeka är att rummen ligger mot innergården, så att man undviker oljud från gatan.

I området finns livsmedelsbutiker, apotek, flera självständiga mode- och designbutiker, andrahandsbutiker. Missa inte min stora guide om vad som finns att göra i Friedrichshain.

Uteliv:

 • Två bra gourmethamburgare som båda finns på min egen topplista: Burgeramt & Tommi’s Burger Joint.
 • Iro Izakaya – en väldigt bra japansk restaurang som finns på min på lista över stadens bästa restauranger.
 • Silo Coffee för riktigt bra kaffe och kvalitetsfrukostar. Läs om den på BerlinFoodStories.
 • Szimpla Berlin och Dachkammer för två riktigt sköna barer.
 • Spana in den mycket intressanta graffitikulturen i staden genom en guidad tur, boka en populär guide hos Get Your Guide (sponsrad länk).
Om Hotel Zarenhof Friedrichshain.

Stjärnor/Betyg: 8.3 på Booking / 8.6 på Hotels
Kollektivtrafik: Spårvagn och tunnelbana (300m), Pendeltåg (1km, tåg från Schönefeld flyplats)
Sevärdheter: Eastside Gallery/Berlinmuren, RAW Gelände, Volkspark Friedrichshain, Stasi museum, TV-tornet ca 10-15 minuter
Frukost: Ingår ej (ca 12€)
Stadsdel: Friedrichshain
Pris: ca 1000 sek för 2 pers / natt

Klicka här för att jämföra priser och boka.

Hotel 26

Hotellet ligger på en väldigt populär gata i Friedrichshain eftersom det är gångavstånd till stadsdelens bästa gator med kaféer, restauranger och barer. Hotellet är placerat på den lugnare sidan av denna långa gatan, så ljudnivåerna är perfekta för att sova. Hotellet ligger ca 0,5-1 timme från respektive flygplats och är nära tunnelbana, spårvagn och pendeltåg.

Stora parken i Friedrichshain. Mycket populär!

Precis som hotellet ovan är det möjligt att ta en kort promenad till antingen Simon Dach Strasse eller Boxhagener platz för att pröva många av stadsdelens bästa restauranger, kaféer och barer. Man kan även ta bussen som åker strax utanför hotellet, praktiskt! Läs mer om vad du kan hitta i området kring Boxhagener hos The Culture Trip.

Hotellpersonalen har väldigt höga betyg tillsammans med rummen och renligheten. Däremot verkar WiFi:n inte riktigt vara på topp, men med svenska abonnemang och gratis roaming är det nog inget problem.

Uteliv:

 • Två bra gourmethamburgare som båda finns på min topplista: Burgeramt & Tommi’s Burger Joint.
 • Portofino – en autentisk italiensk restaurang med riktigt goda pizzor och pastarätter. Läs en recension här.
 • Milch & Zucker – ett trevligt kafé.
 • Fitcher’s Vogel för en riktigt skön Berlinbar.
Om Hotel 26 på tyska.

Stjärnor/Betyg: *** / 8.8 på Booking / 4,5 (av 5) TripAdvisor
Kollektivtrafik: Spårvagn (50 m), Tunnelbana (400m), Pendeltåg (1km, tåg från Schönefeld flyplats)
Sevärdheter: Eastside Gallery/Berlinmuren, RAW Gelände, Volkspark Friedrichshain, Stasi museum, TV-tornet ca 10-15 minuter
Frukost: Ingår ej (ca 5€)
Stadsdel: Friedrichshain
Pris: ca 840-940 kr per natt för två personer

Klicka här för att jämföra priser och boka.

Best Western Hotel City Ost

Best Western är en känd hotellkedja världen över och har placerat ett av sina hotell mitt bland lokalinvånarna. Det ligger i Friedrichshain, i Samariterkiez som typ är eldsjälen i stadsdelen. Området har en historia av att bekämpa nazism och idag bor många vänsterradikaler i området. Ta en titt på Rigaerstrasse, där det bland annat finns ett par squattade hus men oroa er inte det är i det stora hela ett lungt område!

Hotellet är beläget i nära anslutning till tunnelbanan, ett mindre shoppingcenter samt pendeltåget i utkanten av Berlins stadskärna (”ringen”). Det ligger på gångavstånd från populära Simon Dach Strasse och Boxhagener platz.

En kort video med highlights från Berlin.

Allt det vanliga som hotellkedjan erbjuder finns, inklusive 24-timmars reception och AC men hotellets WiFi är undermålig då det både finns klagomål samt har låga betyg.

Jag har fyra kompisar som bott i det här området så jag har hängt här väldigt mycket och kan säga att det få turister här. Det finns schyssta barer som i stort sett bara lockar områdets invånare och mysiga gator att promenera.

Uteliv:

 • Två intressanta restauranger: La Despensa – en schysst och enkelt inredd sydamerikansk restaurang & Maru Restaurant – en populär koreansk restaurang. Båda erbjuder fullgoda menyer till bra priser!
 • Herman Schulz Café-Bar erbjuder bra brunch på helgen
 • Minimal bar – en bar som erbjuder dans, pingis och mingel – väldigt kul!
 • En kort promenad ner till Simon Dach Strasse eller Boxhagener platz, hittar du mängder av restauranger, kaféer och barer!

Stjärnor: *** / 8.1 Booking / 8.0 Hotels
Kollektivtrafik: Tunnelbana (15m), Pendeltåg (400m)
Sevärdheter: Eastside Gallery/Berlinmuren, RAW Gelände, Volkspark Friedrichshain, Stasi museum, TV-tornet ca 10-15 minuter
Frukost: Ingår ej (14€)
Stadsdel: Friedrichshain
Pris: 850-1000 kr för 2 personer per natt

Klicka här för att jämföra priser och boka.

Erlanger Hof

Ligger mitt i smeten i den väldigt populära och multikulturella stadsdelen Neukölln. Sedan decennier bor det en stor grupp invånare från Turkiet och på senare år har många europeiska arbetsinvandrare (”expats”) flyttat hit från bland annat Storbritannien. Stadsdelen har lockat många eftersom det varit relativt billigt att bo, äta, leva och festa här samtidigt som det är nära till parker och andra centrala stadsdelar.

Kommentarer från invånare i Neukölln.

Hotellet ligger ca 1 timme från båda flygplatser och är i nära anslutning till centrala Neukölln med närhet till massa snabbmatsrestauranger, kaféer och barer. Här finns även ett litet shoppingcenter, ”Arkaden” som bjussar på en riktig pärla på taket.

Klunkerkranich är en av stadens mest populära rooftop bars, med en av stadens finaste utsikter. Ligger även en kort promenad från Landwehrkanal som är en mycket vacker kanal och går längs stora delar av Neukölln.

En video om Klunkerkranich.

Hotellets rum är enklt inredda, har AC, reception dygnet runt men tyvärr endast OK WiFi. Trots att det ligger centralt ligger hotellet på en mindre gata, vilket är positivt för ljudnivån.

Uteliv:

 • Lily burger erbjuder en av stadens största gourmetburgare och finns med på BerlinFoodStories topp 10 lista.
 • Azzam erbjuder bra och billig libanesiskt, de finns även med över rekommendationer för från staden. Läs om den hos visitBerlin.
 • Spana in det hippa Roamers för en brunch, det är i stort sett alltid fullbokat så reservera. Hos CN Traveler finns en fullständig recension att läsa.
 • Promenera längs eller mellan Karl Marx Strasse och Sonnenalle för att enkelt snubbla in i en bar, alla är bra och billiga. Spana in Prachtwerk om ni gillar livemusik!

Stjärnor: *** / 8.2 Booking / 8.4 Hotels
Kollektivtrafik: Tunnelbana. Ca 10 min till Alexanderplatz
Sevärdheter: Landwehrkanal och Kindl ca 5min; TV-tornet och Tempelhofer Feld ca 15 min
Frukost: Ingår ej (20€)
Stadsdel: Neukölln
Pris: ca 950 kr för två personer per natt

Klicka här för att jämföra pris och boka.

Mercure Hotel Berlin Tempelhof

Ett 4-stjärnigt hotell som funnits i väldigt många år och tillhör kedjan Mercure som finns världen över. Beläget i närheten av den populära flygplatsparken Tempelhof i stadsdelen Neukölln. Stadsdelen är väldigt populär bland många (framför allt arbetsinvandrare från Europa, ”expats”) eftersom det är billigt att leva här och ger tillgång till väldigt bra uteliv. 

Hotellet ligger ca 1 timme från båda flygplatser och är i nära anslutning till Schillerkiez som är ett mycket trevligt område inom stadsdelen. Här finns en liten park som många samlas vid på kvällarna. Runtomkring finns flera barer, restauranger och kaféer, inklusive områdets kända gourmethamburgare ”Schillerburger”. Här kan du spana in The Culture Trip för fler tips om aktiviteter i Neukölln.

Inspiration inför din resa.

I närområdet finns flera livsmedelbutiker, ett litet shoppingcenter och den kända rooftopbaren Klunkerkranich (med en utsikt över hela staden).

Hotellet erbjuder 24 timmars reception, rymliga rum med AC, dock endast OK WiFi. Trots att Neukölln är pulserande ligger hotellet på en mindre gata vilket gör området tyst.

Uteliv:

 • Schillerburger är områdets go-to gourmetburgare för lokala invånare.
 • Sahara Imbiss – som erbjuder prisvärd snabbmat från Sudan, L’Eustache som erbjuder franskt eller Club del Burro som erbjuder autentisk mexikanskt.
 • En uppsjö av trevliga kaféer att välja mellan, mina tips är Café Francais Le Renard eller Pappelreihe som båda är mysiga.
 • Promenera längs Weserstrasse eller någon av de korsande gatorna, snubbla in på en bar och ha en trevlig kväll. Hitta fler tips om barer hos Cntraveller.

Stjärnor: **** / 8.2 Booking / 8.2 Hotels
Kollektivtrafik: Tunnelbana. Ca 10 min till Alexanderplatz
Sevärdheter: Tempelhofer Feld, Kindl, ca 5min och TV-tornet ca 15 min
Frukost: Ingår ej (20€)
Stadsdel: Neukölln
Pris: ca 950 kr för två personer per natt

Klicka här för att jämföra priser och boka.

Royal Leonardo och Victor’s Residenz

Två rivaliserande 4-stjärniga hotel belägna i gränsen mellan tre stadsdelar (Prenzlauer berg, Mitte och Friedrichshain). Det är ett intressant läge eftersom det ligger en bit bort från turistcentret kring Alexanderplatz och därmed närmare lokalinvånarna. Det är nära till Friedrichshains stora park och med en lite längre promenad kan man ta sig till populära områden i Prenzlauer berg och Mitte.

Trots att hotellen ligger lite ”off” har jag tagit med dem på listan eftersom de båda är högt rankade och inte ligger i turistområden. Trots det ligger de bara ca 40-60 minuter från respektive flygplats.

Det är ca 15 min gångavstånd till Kollwitzkiez som är ett mycket populärt område i Prenzlauer berg med flera bra restauranger och mysiga kaféer. På helgerna arrangeras även en lokal marknad på Kollwitzstrasse.  

Man kan även enkelt ta sig till två populära områden i Mitte nämligen Rosa Luxemburg platz eller Rosenthaler platz. Det är väldigt enkelt med spårvagnen (M8) eller om man vill promenera ca 15-20 minuter. Här finns ytterliggare en uppsjö av lite finare restauranger, kaféer och barer. Runtomrking finns flera kända shoppinggator med flera stora namn.

Uteliv:

 • Lily burger är med på min topplista över bästa gourmetburgare.
 • Indonesisk-asiatisk fusion Umami Prenzlauer Berg, otroligt bra mat.
 • Rosenthaler Platz – favoriter är Café Fleury (brunch) eller St. Oberholz (jobbkafé). Kring Rosa Luxemburg Platz kan ni spana in Father Carpenter (brunch) eller Five Elephant Mitte (kaffe), läs en recension om kafét här.
 • Sorsi e Morsi är en liten men väldigt schysst italiensk vinbar och fortsätt kvällen i baren Scotch and Sofa en liten promenad bort.

Det som är tråkigt är att det kan vara lite utmanande att ta sig hem på kvällen. Det finns alltid taxi eller delningstjänster som cykel eller elsparkcykel. Det kan vara mycket värt att bo här ändå eftersom man är nära populära områden och en stor park. På dagen finns både bra buss- och spårvagnsförbindelser!

Royal Leonardo Berlin

Hotellet har mycket fina rum med bekväma sängar, en egen terass, bastu och en tysk restaurang. I rummen ingår även möjlighet till att brygga eget kaffe och te. På kvällarna finns deras egen bar och det går även att slappna av på hotellets egen innergård.

Stjärnor: **** / 8.8 Booking / 8.8 Hotels
Kollektivtrafik: Buss (142, 200), Spårvagn (50, M1, M2, M4, M8)
Sevärdheter: TV-tornet, Volkspark Friedrichshain
Frukost: Ingår ej (20€)
Stadsdel: Prenzlauer Berg/Mitte
Pris: 950-1000 kr för två personer per natt

Klicka här för att jämföra priser och boka. (OBS! Ibland kan priser stiga över 1000 kr/natt).

Victor’s Residenz-Hotel Berlin

Rummen är väldigt rymliga, stora sängar, stora fönster och dessutom extra stolar och bord. Det är många lovord om personalen som uppges vara hjälpsamma av tidigare gäster. WiFi verkar vara på en duglig nivå. Hotellet har en egen bar även på kvällarna och en fin innergård att slappna av vid.

Stjärnor: **** / 8.7 Booking / 8.8 Hotels
Kollektivtrafik: Buss (142, 200), Spårvagn (50, M1, M2, M4, M8)
Sevärdheter: TV-tornet 10 min, Volkspark Friedrichshain
Frukost: Ingår ej (20€)
Stadsdel: Prenzlauer Berg
Pris: 860-960 kr för två personer per natt

Klicka här för att jämföra priser och boka. (OBS! Ibland kan priserna överstiga 1000 kr/natt)

ibis Hotel Berlin Mitte

Ett hotell som tillhör en välkänd hotellkedja, oftast med enkel och funktionell inredning. Läget är häftigt eftersom det ligger väldigt nära både Prenzlauer berg och Mitte. Stadsdelarna är väldigt populära, särskilt Prenzlauer berg som lockar med sina fina bostadsområden och populära restauranger.

Hotellet ligger ca 40 min till Tegel flygplats och ca 40-60 min till Schönefeld flytplats. Hotellet ligger nära det väldigt populära Kollwitzstrasse som har flera bra restauranger och kaféer – kända för sina brunchar.

Hitta inspiration om vad du kan göra i Berlin.

Man kan även promenera till Rosa-Luxemburg platz på 10 minuter där man hittar fina restauranger och många butiker längs en av stadens finare shoppingområden.

Rummen kommer med AC, ljudisolering, väldigt bekväma sängar, duglig WiFi samt 24 timmars reception. Gäster har kommenterat att rummen är fullgoda, trots priset och läget!

Uteliv:

 • Finns många bra restauranger kring Kollwitzplatz men om jag måste välja en blir det Umami, indonesisk-asiatisk fusion som är omåttligt populärt. Reservera!
 • Promenera Kollowitzstrasse, finns flera mysiga kaféer att välja mellan.
 • För en brunch kan ni gå till Anna Blume eller Sowohl Als Auch. Båda två är bra och populära!
 • Vid Senerfelder platz hittar ni en av mina favoritbarer, Scotch & Sofa. Finns även ett par fler i närområdet kring Kollwitzkiez.

Stjärnor/Betyg: ** / 8.8 Booking / 8.6 Hotels
Kollektivtrafik: Spårvagn (M1,M2, M8) och Tunnelbana (Senerfelder platz eller Alexanderplatz)
Sevärdheter: TV-tornet och världsuret ca 5-10 min,
Frukost: Ingår ej (13€)
Stadsdel: Mitte
Pris: ca 1000 kr för två personer per natt

Klicka här för att jämföra priser och boka. (OBS! Ibland kan priserna överstiga 1000 kr/natt)

Hotel & Apartments Zarenhof Berlin Prenzlauer Berg

Ett 4-stjärnigt hotell som ligger i området Eberswalderstrasse, hjärtat av Prenzlauer Berg enligt mig. Längs alla innergator finns ett par restauranger, kaféer och barer varav majoriteten har höga betyg och absolut värda ett besök. Jag gillar området väldigt mycket och hänger här väldigt ofta, för en fika eller en promenad längs de fina gatorna.

Hotellet ligger mitt i smeten, i nära anslutning till tunnelbana och en väldigt schysst park. Inredningen är inspirerad av ryska Tsar-tiden och är beläget i en historisk Art Nouveau byggnad. Det är ca 35-45 minuter till respektive flygplats. Läget är alltså riktigt topp. Spana in The Culture Trip för att få en inblick i vilka aktiviteter som väntar i närområdet.

Här finns många populära gator, t.ex. Kastanienalle som erbjuder kaféer, restauranger och barer som är populära alla dagar i veckan eller Pappelalle eller området kring Helmholtzplatz som alla erbjuder detsamma. Sjukt bra läge!

Missa inte att gå till Mauerpark på söndagen, här har man en stor loppis, många gatumusikanter och en öppen kareoke på en amfiteater (mellan ca april-oktober)! Detta ska absolut inte missas på sommaren och våren!

En söndag i Mauerpark på sommaren.

Om än att rummen är lite trånga finns små fåtöljer och soffor, duglig WiFi och har trevlig personal enligt tidigare gäster. Man erbjuder även en rysk frukostbuffé för ca 12€ för den som vill prova!

På grund av läget skulle jag nästan kunna säga att det är det bästa hotellet i Berlin, om inte området var dyrare än övriga i staden!

Uteliv:

 • Käka lunch på Dong Do asiatisk fusion för ca 6-7€ och middag på en av mina favoritrestauranger Asteria som är en populär (och lite dyr) grekisk restaurang.
 • Smaka på en vegansk brunchmeny på Café Morgenrot, som på kvällarna är en bar/kafé. Annars har Butter en frukostbuffé på helgerna!
 • Det finns bra barer typ överallt i området. Utforska gärna Helmholtzplatz där det finns bra barer, bl.a. Wohnzimmerbar.
 • Missa inte Kulturbrauerei som också har intressanta events på kvällar och helger. Läs mer om platsen här.

Stjärnor: **** / 8.3 Booking / 8.4 Hotels.com
Kollektivtrafik: Spårvagn, tunnelbana (U2) och pendeltåg (Schönhauser alle)
Sevärdheter: Mauerpark 5-10 min, Tv-tornet 10 min och Berlin Wall Memorial ca 15 min
Frukost: Ingår ej (12€)
Stadsdel: Prenzlauer berg
Pris: ca 1000 kr för två per natt

Klicka här för att jämföra priser och boka.

Meininger City Hotel Senefelder Platz

Ett enklare hotell (typ ett hostel-hotell) med ett bra läge i Prenzlauer Berg i bostadsområdet Senefelder platz med direktanslutning till tunnelbanan. Området är trevligt då det är mycket färre turister samtidigt som det är gångavstånd till Kastanienalle, en av huvudgatorna i Prenzlauer berg. Kolla in I Heart Berlins korta guide om denna långa gata.

Hotellet ligger i anslutning till Kollwitzstrasse som är en väldigt populär gata med flera väldigt mysiga kaféer, bra restauranger inom olika kök och ett par självständiga butiker. Området har även en egen lokal marknad på helgerna.

Med tunnelbanan eller 10 minuters promenad kan man ta sig till antingen Rosa Luxemburg Platz eller Eberswalder strasse som båda är väldigt fina områden med många populära kaféer, barer och restauranger. Det är även gångavstånd till det långa stråket Torstrasse som inhyser många barer och flera självständiga butiker. Läs mer om den populära gatan här på Berlinstadens hemsida.

Läget av hotellet är utan tvekan väldigt bra, däremot är det viktigt att påpeka att detta är ett slags hostel-hotell. Rummen är privata men mindre, fokus är i stort sett bara på att ha en sovplats och generellt bättre fogat för grupper. I övrigt är det bra WiFi, en av de med högst betyg, och har publika utrymmen som lämpade för att träffa andra resande.

Uteliv:

 • Spana in gourmethamburgarna hos Grindhouse Homemade Burgers som ligger 5 minuter från hotellet.
 • Ta en promenad till W – Der Imbiss vid Kastanienalle, som är en fusion av 3 olika kök, Indien, Mexiko och Hawaii. Läs om den hos Berlin Food Stories.
 • Promenera till The Barn Roastery för att smaka en av stadens bästa kaffen, väldigt populärt. Läs om detta kaffe som kan förändra ditt liv här!
 • Scotch and Soda är ett stenkast från hotellet, är väldigt stor men ändå mysig bar. Ni kan även hitta något trevligt på Torstrasse, exempelvis Neue Odessa Bar.

Stjärnor/Betyg: 8.3 Booking / 8.2 Hotels
Kollektivtrafik: Spårvagn (M1,M2, M8) och Tunnelbana (Senerfelder platz eller Alexanderplatz)
Sevärdheter: TV-tornet 5-10 min, Mauer park och Berlin Wall Memorial 10 min
Frukost: Ingår ej, (5€)
Stadsdel: Prenzlauer Berg
Pris: 890-990 kr för två personer per natt

Klicka för att jämföra priser och boka.

Meininger Berlin Mitte

Meiningerkedjan bygger på hotell i enklare format med fokus på intressanta lägen och sovplatser. Detta hotell är beläget i Mitte, ett av de mest glamorösa områdena i centrala Berlin (utan att kosta för mycket). Med gångavstånd till ett par fina områden är läget alldeles perfekt för den som gillar konst och shopping.

Hotellet ligger typ mittemot den stora synagogan och i närheten av parken Monbijou, som är en fin liten oas i Mitte. Vid parken finns platser för sportutövning och grill, och är i direktanslutning till floden Spree. I närheten av hotellet finns bra tillgång till alla kollektiva färdmedel. Det är med andra ord mycket enkelt att ta sig runt i staden härifrån. 

Det ligger även i gångavstånd till tre fina gator med bra urval av konstgallerior (hitta din favorit hos Berolin Art), kaféer och modebutiker. Promenera längs Auguststrasse (läs om de fem bästa konstgalleriorna på gatan), Linienstrasse eller Torstrasse för att se på konst och slappna av med en fika. Vid Rosenthaler platz finns även ett par restauranger som är alldeles perfekt! Jag rekommenderar er att hålla er borta från turiststråken kring Hackescher markt och Friedrichstrasse.

En inblick till Mitte.

Uteliv:

 • Ät syriansk mat (ursprunget till det libanesiska köket) hos Yarok – ett litet och väldigt bra ställe. Undvik turistfällorna vid hotellet och promenera mot Rosenthaler platz. Den asiatiska restaurangen Transit är väldigt bra, tapas-liknande smårätter.
 • För brunch kan du bege dig House of Small Wonders som är en av stans högst rankade brunchställen, läs mer om den här hos svenska BestOfBerlin. Reservera!
 • Fikaställen finns det ett par bra alternativ för längs August- eller Linienstrasse, t.ex. The Barn Roastery.
 • På kvällen finns det flera barer att välja mellan längs Torstrasse, två intressanta är Mein Haus am See eller Neue Odessa Bar.

Stjärnor/Betyg: 8.3 Booking / 8.2 Hotels
Kollektivtrafik: Spårvagn, buss, tunnelbana och pendeltåg
Sevärdheter: Nya Synagogan Berlin, Spree 5 minuter, TV-tornet 10 min, Museum island 15 min
Frukost: Ingår ej (8€)
Stadsdel: Mitte
Pris: ca 1000 kr för två personer per natt

Klicka här för att jämföra priser och boka.


Jag har kollat efter billigaste rumstyp, oftast utan frukost. Reserverar även för att priserna kan ändras beroende på säsong och hur långt innan sin resa man bokar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s