10 bästa restauranger i Friedrichshain


Alright, maten, det är viktigt och Friedrichshain är inte riktigt känt för sina restauranger men erbjuder många fullgoda alternativ till väldigt rimliga priser. En bra tumregel är att hålla sig borta från restauranger med menyer på mer än 2 språk eller på Simon Dachstrasse, de är inte särskilt bra förutom ett och annat undantag. Det går jättebra att hitta bra alternativ kring Boxhagener platz som ligger ett stenkast iväg.

Friedrichshain har generellt ett stort utbud av asiatiskt, framför allt vietnamesisk mat, så du kommer alltid att hitta ett vietnamesisk kök runt hörnet men här är några andra intressanta alternativ att spana in.


Iro Izakaya
Kök: Japan
Pris: ca. 10-12€
En relativt ny restaurang med riktigt nice inredning och maten lika så. Lite dyrt men lätt värt en middag. Man kan välja att blanda olika smårätter, vilket rekommenderas om man är i sällskap, eller välja en egen huvudrätt. Starka smaker! Gott!

Seoulkitchen
Kök: Koreansk
Pris: 7-9€ lunch, 9-15€ middag
Mitt index när jag äter Koreansk mat utomlands, som också finns på min topplista. En liten restaurang som erbjuder diverse goda koreanska menyer, inklusive hamburgare, pankaka, sushi och BBQ. Allt är gott här, har aldrig slagit fel, min favorit är Bi Bam Bap med biff. Mums!!

Ristorante a Mano
Kök: Italien
Pris: 15-25€
Kanske en av stadens bästa italenska restauranger, har rankats väldigt högt på TripAdvisor länge och är en finrestaurang. En glamorös restaurang som är perfekt för en mysig kväll. Riktigt bra pastarätter (faktiskt bättre än det jag käkat i Italien), väldigt trevlig och professionell personal. Lite trivia, denna restaurang ligger nästan exakt på gränsen till nästa stadsdel.

Ramen X Ramen
Kök: Vietnam
Pris: 15€
En populär restaurang som har fokus på Ramen, och de har idag två restauranger. Mycket goda ramenrätter och finns även smårätter att dela på om man vill smaka olika. Särskilt som förrätter. Schysst inredning även här och väldigt trevlig personal. Deras te är goda!

Transit
Kök: Östasien, bas i Thailand och Indoensien
Pris: ca 10-13€
Ett asiatiskt tapasställe med fokus på att man delar smårätter. Bäst om man är 3 eller fler och på så sätt kan smaka mer och samtidigt hålla ner priserna. Bra blandning av kryddor gör att allt smakar gott. Lätt att priserna skenar iväg eftersom det finns många bra smårätter att välja mellan. Riktigt gott är det i varje fall!

Silo Coffee
Kök: Centraleuropeisk
Pris: 8-10€
Mest känd för sin frukost och var supertrendigt 2016, men är än idag omåttligt populär då det nästan alltid är helt fullt på helgerna med tillhörande kortare köer. Portionerna är lite mindre än många andra ställen och frukosten har en bas av avokado- eller äggblandning. Bra kaffe också! Trevligt och ljust på insidan, vilket är ovanligt i stadsdelen!

Burgeramt.
Kök: Gourmetburgare
Pris: ca 5-7€
Ett riktigt bra alternativ för den som vill käka gourmetburgare och finns med på min lista över topp 5 hamburgarhak i staden. Inredningen är riktigt schysst och belyser stadens olika grafittimålare. Finns många olika varianter av hamburgarna, jag brukar dock alltid gå för en klassisk cheeseburgare. Bra storlek på hamburgaren! Blir aldrig fel här!

Tommi’s Burger Joint
Kök: Gourmetburgare
Pris: 10-15€
Ännu ett riktigt bra hamburgarehak som också finns med på min topplista för hamburgare. Det är isländsk kedja som öppnat ett par i Berlin. Hamburgarna är lite små i storleken, trots priset. Därför tycker jag att de är mindre prisvärda än andra ställen trots att kvalitén är hög. De har cool inredning, trevlig personal och många olika dipsåser. Goda milkshakes!

Datscha
Kök: Ryssland
Pris: 8-12€
En rysk oas som erbjuder flera intressanta alternativ till hur man äter diverse kött och grönsaksrätter. Det är inte lika kryddigt som många andra kök från Asien men ändå väldigt gott. På helgerna hittar du dessutom en brunchbuffé med mycket fokus på kött- och fisk.

1990 Vegan Living
Kök: Vietnam, Vegan
Pris: 10€
Denna är ca 2 år gammal och omåttligt populär, det är fullt varje kväll jag gått förbi. Lite dyrare än vanlig vietnamesisk mat, men lätt värt ett besök om man går i grupp så att man kan plocka lite olika. Särskilt bra är det för veganer då allt är veganskt!

Två bubblare som ligger offbeat i Friedrichshain eftersom det inte finns mycket annat att göra i området för turister och är mina egna områdesfavoriter.

Xigon
Kök: Vietnam
Pris: 6-9€
Bra portioner, god vietnamesisk mat, har även bra sushi och väldigt bra priser. Min favorit är peanutlover med kyckling. Ris, jordnötssås, kyckling och grönsaker. Enkelt och gott! Sushi kan kosta lite mer beroende på hur mycket man vill äta.

Pomodorino
Kök: Italien
Pris: 2.6€/slice
Kanske en av stans mest prisvärda pizzerior. Riktiga italienare som gör pizzeriorna. De kan! De säljer i slices och 2-3 slices räcker för en person. Det finns ingen meny, utan man pekar på det som finns tillgängligt just då man går in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s