10 bästa restauranger i Berlin


Berlin är en väldigt stor stad, vilket innebär att det finns väldigt mycket utrymme för bra restauranger och lyckligtvis har staden fortfarande låga priser. Än idag går det att få en fullgod lunch för ca 6-8€ och middag för 8-15€ utan att tumma på kvalitén.

Vill du smaka på stans bästa vietnamesiska eller autentisk Anatoliska rätter från Turkiet? Då är det bara att fortsätta att läsa och hitta fin egen favorit bland mina bästa restauranger!


Bästa restauranger September 2019

  • Iro Izakaya – Japansk
  • Transit – Östasiatisk
  • Sadhu – Pakistansk/Indisk
  • Knofi Feinkost – Turkisk
  • Umami – Indonesisk
  • SAGE Restaurant – Centraleuropeisk
  • Defne – Turkisk
  • Asteria – Grekisk
  • Babel – Libanesisk
  • W-Der Imbiss – Fusion

Iro Izakaya

Kök: Japanskt

En relativt ny och bra japansk restaurang som inte fokuserar på sushi. Är bäst lämpad för två, så att man kan köra tapas style och smaka på olika rätter. Man kan även välja en vanlig middag, själv brukar jag gå för mate för att den är smakrik. Väldigt gott!

Har höga betyg längs i stort sett alla sociala medias plattformar för mat och är trots sin korta tid på marknaden helt klart den bästa restaurangen från det japanska köket. Det är rätt imponerande!

Stadsdel: Friedrichshain.
Pris: ca. 10-12€

Transit

Kök: Östasiatisk, bas Thailand & Singapore

Asiatiskt tapasställe som har hög kvalité och är mycket populärt på kvällar och helger. Portionerna är något små, så det är bäst om man är 2-3 personer att dela med. Alla tapas jag testat här är väldigt goda! Finns även med på andras topplistor!

Stadsdel: Friedrichshain eller Mitte
Pris: ca. 10-13€

Sadhu

Kök: Pakistan/Indien

Absolut ett av stans bästa lunchställen. Jag äter väldigt mycket till vardags och det är nästan omöjligt att avsluta måltiden här, för att de är så generösa med portionerna. Kryddigt, många alternativ för kött och veg, trevlig personal och trevlig inredning. Defintivt min favoritrestaurang inom detta kök!

Stadsdel: Kreuzberg
Pris: 7-9€ lunch, 10-15€ middag

Knofi Feinkost

Kök: Turkisk

Man kan välja olika alternativ här, tapas style, disken eller vanliga huvudrätter. Tapas är att föredra då man får välja flera olika smårätter. Smårätterna är bäst lämpad för sällskap så man får smaka på lite av allt.

Det är en bra blandning mellan kötträtter och grönskaer, rikligt kryddat och väldigt smakrik turkisk mat. Menyerna är fullgoda och portionerna generösa!

Stadsdel: Kreuzberg
Pris: 8-12€, 3 smårätter

Umami

Kök: Indonesien

Det är nästan alltid fullt här på kvällarna och helger och ett gott tecken på att deras mat är bra. Det är fusion av asiatisk mat med bas i Indonesien. Man kan välja soppor, huvudrätter med ris eller nudlar, hamburgare och delade tallrikar.

Om man är flera och vill smaka lite av allt är en stor delad tallrik att föredra eftersom man får allt på en stor platta. Denna är rankad högt hos LikeALocalGuide som skriver, ”Den har kommit att bli min nummer 1 i staden”.

OBS! Se till att reservera för kvällar och helger.

Stadsdel: 2 i Kreuzberg och en i Prenzlauer Berg
Pris: 10-15€

SAGE Restaurant

Kök: Centraleuropa

Är nog den bästa restaurangupplevelsen jag haft i Berlin (lyckligtvis har jag aldrig själv betalat). Deras 3-rätters är prima, så gott! Mycket fokus på kött här, så jag har testat både renköttsrätter och biffrätter.

Det är hög kvalité för priset jämfört med en internationellt standard. Inredningen är glamoröst med fabriksinfluenser då detta tidigare var ett slakteri och personalen är väldigt trevliga.

Stadsdel: Kreuzberg
Pris: 20-60€

Defne

Kök: Turkisk

En turkisk restaurang i toppklass och även hamnar i topplistan över bästa orientaliska restauranger hos Top10Berlin. Defne är lite mer ”posh” då den ligger vid ett finområde längs floden.

Det erbjuds klassisk Anatoliska rätter med färska råvaror från den lokala turkiska matmarknaden. Glamorös atmosfär, trevlig personal och de erbjuder bra huvudrätter med fylliga portioner av kött och veg.

Är en populär restaurang, kan vara värt att reservera.

Stadsdel: Kreuzberg
Pris: 10-15€

Asteria

Kök: Grekisk

Ordentlig Grekisk mat, inte den snabbmatsvariant man hittar i Sverige, detta är en mycket mer autentisk upplevelse. Stor och fin lokal, fin inredning och ett bra urval av kött och vegmenyer. Det kostar dock lite mer än andra kök men är trots det min bästa resturang inom det grekiska köket i staden!

Kan behöva reservera för kvällar och helger.

Stadsdel: Prenzlauer Berg
Pris: 15-20€

Babel

Kök: Libanesisk

Jag är svag för libanesisk mat eftersom man får många olika smakupplevelser i varje tugga. Beställ deras stora platta och få en fantastisk smakupplevelse från Mellanöstern. Man kan välja med eller utan kött, och båda är riktigt goda.

Lokalen och inredningen är väldigt enkel istället har de lagt allt krut på maten. Väldigt populär bland invånarna i området!

Babel finns med på topplistan hos den ökända svenska matrecensenten Per som driver bloggen BerlinFoodStories, spana in hans professionella recension.

Stadsdel: Prenzlauer Berg
Pris: 7-12€

W-Der Imbiss

Kök: Fusion, Hawaii, Indien och Mexiko

En av de restaurangerna för vegetarisk mat som även denna finns med på topplistan hos BerlinFoodStories. Det är blandning av 3 olika kök: Hawaii, Indien och Mexiko.

Vill man uppleva flera olika smaker ska man defintivt besöka detta. Det är så många olika smakupplevelser i en och samma tugga, för bra! Vart annars hittar man 3 kök i ett?! De har generösa portioner, det kan räcka att dela en förätt och varsin huvudrätt.

Stadsdel: Prenzlauer Berg eller Schöneberg
Pris: 7-12€


Slutsats

Som ni märker ovan finns det ett väldigt brett urval av kök i Berlin, vilket gör det än svårare att välja den absolut bästa eftersom det beror på flera subjektiva faktorer. Min bästa restaurangupplevelse var defintivt på SAGE eftersom de fokuserar på hela upplevelsen men min favoritmat finns nog nånstans mellan Sadhu, Babel och Defne!

Om du fortfarande inte kan välja, föreslår jag att du tittar vidare i de mer utförliga listorna för respektive stadsdel, Kreuzberg eller Friedrichshain. Det finns en uppsjö av riktigt bra alternativ!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s